Historisk arkiv

Internasjonalt ekspertmøte om bærekraftig produksjon og forbruk. Kabelvåg, Lofoten, 2.-4. juni, 1998

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding

25. mai 1998

Internasjonalt ekspertmøte om bærekraftig produksjon og forbruk

Kabelvåg, Lofoten, 2.-4. juni, 1998.

Invitasjon til pressen

Miljøverndepartementet arrangerer i samarbeid med FN og OECD et ekspertmøte om bærekraftig produksjon i Nyvågar Hotel i Kabelvåg i Lofoten 2-4 juni, 1998. Tittelen for møtet er "Consumption in a Sustainable World" med undertittel "Making Consumption Sustainable - Accelerating International Action". Miljøvernminister Guro Fjellanger er vert for møtet og vil holde avslutningstalen den 4. juni. Hun vil også være vert for befaringen etter ekspertmøtet den 5. juni til Steigen miljøvernkommune; en av sju miljøvernkommuner som er med i prosjektet "bærekraftige lokalsamfunn".

MD inviterer med dette pressen til å delta i møtet i Kablevåg og befaringen til Steigen og ber om snarlig påmelding til undertegnede. Vi gjør oppmerksom på at det er satt av noen rom til pressen på Nyvågar rorbuhotell. Vi vil sette pris på at De selv kontakter Nyvågar rorbuhotell på tlf.76088900 eller fax 76078950 for bestilling av rom. I tillegg kan vi anbefale Kabelvåg hotell (tlf. 76078800/fax 76078003).

Arrangørene har invitert 40 eksperter på bærekraftig produksjon og forbruk fra i- og u-landenes forvaltning, næringsliv, forskning og frivillige organisasjoner til Lofoten i dagene 2 - 4 juni. Av de førti deltakere representerer 15 deltakere offentlige myndigheter, mens de andre deltakerne representer næringslivet, forskningen og de frivillige organisasjonene.

Hensikten med møtet er å mobilisere til internasjonal handling for en mer bærekraftig utvikling. Målet er å bygge bro mellom fattige og rike land gjennom dialog mellom involverte aktører. Møtet vil fokusere på forbruksrettede tiltak som kan gi fordeler både for økonomi, helse og miljø.

Pilotprosjekter og nye tilnærmingsmetoder kan bli resultatet av møtet. Det er utarbeidet en eksempelsamling på bærekraftig utvikling fra flere land som viser hvilke prosjekter som har gitt resultater, og som kan ha overføringsverdi til andre land. Denne vil bli lagt fram på møtet.

Den 5. juni inviteres deltakerne til å delta på befaring til miljøkommunen Steigen. Formålet med denne turen er å se på et lokalt initiativ for et mer bærekraftig lokalsamfunn, samt en markering av 5. juni som Verdens miljøverndag.

Miljøvernminister Guro Fjellanger er vert for arrangementet i Steigen. Steigen kommune er en av sju kommuner hvor man har igangsatt et initiativ for et mer bærekraftig lokalsamfunn, der familier, borettslag, offentlig virksomhet, lokalt næringsliv og frivillige organisasjoner er involvert for å gjennomføre konkrete tiltak. Prosjektene startet mars 1996, og er nå i en avslutningsfase. Statens forurensingstilsyn leder prosjektet "bærekraftige lokalsamfunn".


Vi ber om at påmelding blir sendt oss så fort som mulig og senest innen torsdag 28. mai 1998 til: Miljøverndepartementet
ved Anne Solgaard
Postboks 8013 -Dep.
0030 Oslo
Fax: 22 24 95 61
Tlf. 22 24 60 17 eller
tlf. 22 24 60 03
E-post. anne.solgaard@md.dep.no

Jeg……………………………………. avis/medie………………..

ønsker å delta på ovennevnte ekspertkonferanse og på befaringen i Steigen kommune

ønsker ikke å delta på befaringen i Steigen kommune

……………………………..
Underskrift

Lagt inn 26. mai 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen