Historisk arkiv

Miljøvernminister Guro Fjellanger får besøk av den britiske miljøvernministeren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding

Nr.61

Dato: 8.september 1998

Miljøvernminister Guro Fjellanger får besøk av den britiske miljøvernministeren

Miljøvernminister Guro Fjellanger har invitert den britiske miljøvernminister Michael Meacher med på et tre-dagers besøk til Nord-Norge den 14. - 16. september i år. De skal besøke Polariasenteret i Tromsø og miljøsenteret i Svanhovd i Finnmark. Den britiske miljøvernministeren vil bli orientert om miljøsituasjonen i polarområdene og miljøproblemer i Barentsregionen. Han vil også bli informert om miljøvernsamarbeidet i Barentsrådet, og han vil være med å drøfte miljøvernsamarbeidet med Russland.

Pressen er velkommen til å møte de to miljøvernministrene

mandag 14. september kl 1800-1830 på Radisson SAS hotell i Tromsø, og tirsdag 15. september kl 1800-1830

på Svanhovd Miljøvernsenter ved Svanvik.

Pressen kan også følge ministrene under besøket på Polaria.

Samtalene mellom de to ministrene tar til om ettermiddagen, mandag 14. september. Der er det blant annet spørsmål knyttet til Nordsjøen, klimaproblematikken samt institusjonelle spørsmål i EU og UNEP som står på dagsordenen.

Tirsdag 15. september starter programmet med et besøk i Polaria-senteret i Tromsø. Besøket varer fra ca kl 0850 til 0950.

Turen går så til Kirkenes og Svanhovd Miljøsenter. Her vil de to ministrene innta lunsj i et sametelt. Denne ettermiddagen skal ministrene konsentrere seg om miljøvernspørsmål knyttet il nordområdene.

Onsdag formiddag den 16. september er det radioaktiv forurensning og oljeutvinning i nordområdene som står på dagsordenen. Statsrådene reiser fra Svanhovd via Kirkenes kl 1200.


Kontaktperson: Rådgiver Richard Fort, tlf 22 24 59 82

Lagt inn 8. september 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen