Historisk arkiv

OECD's miljøvernministermøte

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding

Dato: 2.april 1998

OECD's miljøvernministermøte

Miljøvernministre fra 29 medlemsland møtes 2-3 april til ministermøte i OECD (Organisasjon for økonomisk samarbeid og utvikling) i Paris. Ministrene vil blant annet få en OECD-rapport om miljøvirkninger av subsidier, som ble etterspurt i 1996 da ministrene møttes sist.

- Å fjerne miljøskadelige subsidier er en del av arbeidet for riktig prissetting av miljøet. Vi er positive til dette arbeidet, og ser det i sammenheng med forslag om økt bruk av grønne skatter, sier statssekretær Jesper Werdelin Simonsen i Miljøverndepartementet.

OECD's generalsekretær Donald Johnston nedsatte i 1996 en rådgivende gruppe til å utrede Organisasjonens arbeid med bærekraftig utvikling. Gruppens hovedkonklusjon var at OECD må utvikles til en nøkkelorganisasjon for å fremme industrilandenes overgang til en bærekraftig utvikling.

Som oppfølging av den rådgivende gruppens anbefaling, foreslår Generalsekretæren å intensivere arbeidet på fire områder, deriblant subsidier. Generalsekretæren foreslår blant annet en analyse av miljøvirkningene av subsidier på tvers av alle direktoratene i OECD. Analysen vil bygge videre på rapporten som blir lagt fram for ministrene.

- Vi er klar over at også grønne skatter utredes og diskuteres i OECD-sammenheng, og vi vil knytte OECD sitt engasjement på dette området sammen med vårt eget nasjonale arbeid for grønne skatter, sier statssekretæren. Regjeringen vil legge fram en proposisjon om grønne skatter like over påske.


Kontaktperson: Bent Arne Sæther 22 24 57 29

Lagt inn 2. april 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen