Historisk arkiv

Positivt at Norske Skog bygger avsvertingsanlegg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding

Dato: 12. februar 1998

Miljøvernminister Guro Fjellanger:

Positivt at Norske Skog bygger avsvertingsanlegg

- Jeg er svært glad for at det nå kommer på plass en varig løsning for gjenvinning av returpapir i Norge. Når avsvertingsanlegget til Norsk Skog nå kommer på plass, kan vi få løst den vanskelige situasjonen vi har vært oppe i når det gjelder avsetningen for returpapir, sier miljøvernminister Guro Fjellanger.

Norske Skog offentliggjorde i dag at selskapet vil starte bygging av et avsvertingsanlegg for returpapir ved avispapirfabrikken i Skogn. Prosjektering av anlegget starter med det første, og byggestart blir til høsten. Anlegget er beregnet å kunne stå ferdig våren år 2000. Dette markerer slutten på en lang periode hvor det ikke har vært avsetningsmuligheter for store deler av det innsamlete returpapiret i Norge.

Inntil anlegget er bygget og satt i drift, står avtalen mellom Norske Skog og Miljøverndepartementet ved lag. Det betyr at Norske Skogs returpapirfond fortsetter å gi støtte til at returpapiret forbrennes med energiutnyttelse og eksporteres.

- Papirinnsamlingen er i dag god. Det skyldes ikke minst at mange er blitt flinke til å kildesortere papiret. Derfor er det viktig at innsamlingen av returpapir fortsetter som før til avsvertingsanlegget settes i drift om et par år. At det nå er besluttet å bygge dette anlegget, er en god nyhet både for kommunene, forbrukerne og miljøet, sier miljøvernministeren.


Kontaktperson i MD:Avdelingsdirektør Ellen Hambro, tlf. 22 24 58 15

Lagt inn 12 februar 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen