Historisk arkiv

Startskudd for lokal Agenda 21

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding

Dato: 9 februar 1998

Startskudd for lokal Agenda 21

Startskuddet for lokalsamfunnenes arbeid med lokal Agenda 21 (LA 21) går i Fredrikstad i dagene 9 til 11 februar. Miljøvernminister Guro Fjellanger deltar den 11 februar på rundebordskonferansen "Lokalsamfunnets innsats for bærekraftig utvikling".

Konferansen ligger an til å bli en av de største som går av stabelen i Norge i år. Omlag 700 deltakere har fått plass, og flere står på venteliste. Deltakelsen er bred og variert: Representanter fra 140 kommuner møter, og ellers er det deltakere fra fylkeskommuner, en rekke organisasjoner, flere departementer, fylkesleger, fylkesmenn, miljøvernavdelinger, utdanningssektoren, politiske partier, forsknings- og utviklingsmiljøer og miljøer tilknyttet næringsliv og energisektoren. 16 fylker og om lag 110 kommuner har allerede satt lokal Agenda 21 på dagsorden.

Det er lagt vekt på å komme fra ord til handling. 19 verksteder tar opp konkrete muligheter for kommuner, lokalorganisasjoner og næringsliv til å handle mer i tråd med de utfordringene en bærekraftig utvikling reiser.

Onsdag den 11 februar kl 0945 vil miljøvernminister Guro Fjellanger delta på rundebordskonferansen "Lokalsamfunnets innsats for bærekraftig utvikling".

På denne rundebordskonferansen vil også representanter fra kommunene, fylkeskommunene, miljøorganisasjonene, næringslivet og arbeidstakerorganisasjonene delta. Det er "Fredrikstaderklæringen" og oppfølgingen av denne som skal diskuteres. Fredrikstaderklæringen er en invitasjon fra landskonferansen til lokalsamfunnene om å være med på en innsats for en bærekraftig samfunnsutvikling. Konferansen arrangeres av Forum for lokalt miljøvern og Forum for Kommunale Planleggere i samarbeid med Kommunenes Sentralforbund og Miljøverndepartementet.

Lokal Agenda 21 er en oppfølging av FNs store konferanse om miljø og utvikling i Rio i 1992. Alle kommuner ble oppfordret til å lage sin egen plan for bærekraftig utvikling. Sentrumsregjeringen støtter aktivt opp om dette arbeidet. Intensjonen er at det skal bli den største miljødugnad som har funnet sted her i landet.


Kontaktpersoner:

Tone Bratteli mob.tlf 90692035
Eva Nordvik tlf. 22245718

Lagt inn 9 februar 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen