Historisk arkiv

Virkemidlene skal forenkles

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding

27.mars 1997

Virkemidlene skal forenkles

-Virkemidlene i miljøvernpolitikken skal forenkles. Oppfølgingen av den grønne skattekommisjonen er en viktig del av dette. Vi har ikke for mye miljøbyråkrati og slett ikke sommel, men vi arbeider for et mer effektivt system som gir flest mulige miljøgevinster. Dette håper vi Høyre vil støtte, sier statssekretær Jesper Simonsen i Miljøverndepartementet.

Simonsen viser til at nesteleder i Stortingets miljø- og energikomite Jan Tore Sanner (H), hevder i Aftenposten at miljøbyråkratiet er så omfattende at det i seg selv bidrar til kraftige forsinkelser av miljøtiltak. Simonsen er ikke enig i dette og viser til at 94 prosent av de 136 millioner som er knyttet til miljøforvaltningen er bundet opp i gitte tilsagn og inngåtte avtaler.

- Jeg vil utfordre Høyre - som ønsker mindre byråkrati og en mer effektiv miljøpolitikk - til å støtte opp om arbeidet med oppfølgingen av grønn skattekommisjon. En skattevridnig er kanskje det mest effektive virkemiddelet for å få en bedre miljøpolitikk, sier statssekretær Simonsen.

Aftenposten skriver i en artikkel at 148 millioner kroner i miljøtilskudd fra Stortinget sto ubenyttet ved årsskiftet som følge av stadige prosjektforsinkelser og byråkratisk sommel. Av disse midlene er 136 millioner knyttet til miljøvernforvaltningen, og 94 prosent av summen er i bundet opp i gitte tilsagn og inngåtte avtaler.

Lagt inn 30.mars 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen