Historisk arkiv

Felling av ulv utsatt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding

Dato 08.03.99

Felling av ulv utsatt

Miljøverndepartementets vedtak om felling av to ulver vest for Glomma gis oppsettende virkning i fire dager, dvs til og med utløpet av fredag 12 mars 1999.

Departementet har mottatt anmodning fra Norges Naturvernforbund og Foreningen Våre Rovdyr om å utsette vedtaket om felling inntil namsretten har tatt stilling til vedtaket.

Beslutningen om å trekke fellingstillatelsen tilbake er fattet for ikke å forspille en reell vurdering fra rettens side ved at ulvene i mellomtiden kan bli felt. Det legges til grunn at namsretten kan ta rask stilling til fellingsvedtaket.

Av hensyn til ikke å ødelegge mulighetene for en effektiv felling finner departementet det riktig at utsettelsen begrenses i tid. Sannsynligheten for å lykkes med fellingen anses størst i perioden med sporingsnø, og sluttdatoen for fellingstillatelse (15 april) er satt av hensyn til ikke å komme i konflikt med yngletidsfredningen. Dersom de to ulvene ikke blir felt før beitesesongen starter forventes betydelige konflikter i i forhold til bufenæringen.


Kontaktpers.: Eva Nordvik, telefon 22 24 57 18

Lagt inn 9. mars 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen