Historisk arkiv

Fjellanger mottar rapport om kvikksølvutslipp - 30.08.99

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding

Dato: 30.08.99

Fjellanger mottar rapport om kvikksølvutslipp

Kvikksølvutslippene i Norge er redusert med 90 prosent de siste femten årene. Målet nå er å redusere utslippene ytterligere innen 2010. Ifølge en rapport Statens forurensningstilsyn legger fram i dag, burde bedriftenes egne rapporteringer om kvikksølvutslipp vært fulgt opp mer kritisk.

-Vi har klart å redusere de samlede utslippene av kvikksølv fra fem tonn i 1985 til 500 kg i dag, men vi har fortsatt en jobb å gjøre, sier miljøvernminister Guro Fjellanger. Hun noterer seg at bedriftenes egne rapporteringer, ifølge Statens forurensningstilsyn, SFT, burde vært fulgt opp mer kritisk, og at det burde vært stilt spesifikke krav til utslippene allerede i 1995/96.

Fjellanger mener det er positivt at SFT nå gjennomgår og vil endre egne rutiner for å sikre en enda bedre saksbehandling, og hun legger stor vekt på videre framdrift i arbeidet med å redusere utslippene av farlige miljøgifter, som kvikksølv.

Kvikksølvrapporten ble bestilt av miljøvernminister Guro Fjellanger etter at SFT i april ble kjent med økte kvikksølvutslipp fra Eramet Porsgrunn og Sauda.


Kontaktperson: Avdelingsdirektør Hæge Andenæs, telefon 22 24 58 10

Lagt inn 31. august 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen