Historisk arkiv

Hva skjer med verneplanene for kystområdene i Nordland?

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding

Dato: 02.07.1999

Stortingsmelding om vern og bruk i kystsonen:

Hva skjer med verneplanene for kystområdene i Nordland?

Forslaget til verneplan for kystområder i Nordland vil bli sluttført i henhold til anbefalingene i stortingsmeldingen om vern og bruk i kystsonen. Vern etter naturvernloven er fortsatt bærebjelken i arbeidet med å sikre særlig verdifulle naturområder. Regjeringen vil likevel sikre handlingsrom både for verne- og næringsinteressene i kystsonen.

- Målet er at kystverneplanen for Nordland skal berøre andre brukerinteresser minst mulig. Før verneforslaget blir vedtatt, vil jeg i samarbeid med fiskerimyndighetene se på hvilke konsekvenser dette vil ha for næringsutnytting i sjø. Størrelsen på sjøarealene kan også bli redusert før det blir fattet endelig vernevedtak, sier miljøvernminister Guro Fjellanger.

Sluttbehandlingen av forslaget til kystverneplan for Nordland, er utsatt i påvente av behandling av stortingsmeldingen om vern og bruk i kystsonen. Det er knyttet flere interesser til mange av de foreslåtte lokalitetene i Nordland. Dette er interesser som i mange tilfelle kan kombineres med vern. Eksisterende næringsaktivitet kan derfor i hovedsak fortsette etter at vernevedtak er fattet.

Det er utarbeidet forslag til kystverneplaner i Nordland og Troms. Slike planer skal bare utarbeides for disse to fylkene. Kystverneplanene vil sikre en helhetlig gjennomgang av verne- og næringsinteresser i de to fylkene.


Kontaktpersoner: Pål Vidar Sollie, tlf. 22 24 58 77 og Steinar Hermansen, tlf. 22 24 58 86

Lagt inn 2. juni 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen