Historisk arkiv

Internasjonal konferanse om biologisk mangfold innen temaene hav og skog

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding

Dato: 27.08.99

Internasjonal konferanse om biologisk mangfold innen temaene hav og skog

Trondheim, Royal Garden hotell, 6 - 10 september 1999

1. Invitasjon til pressen

Konferansen ”The Ecosystem Approach to Sustainable Use of Biological Diversity” arrangeres i år for tredje gang i Trondheim i dagen 6 - 10 september. Arrangør er Regjeringen ved Miljøverndepartementet i samarbeid med FNs miljøvernprogram (UNEP). Hele fire statsråder fra Norge vil være til stede: miljøvernministeren, landbruksministeren, fiskeriministeren og minister for internasjonal utvikling og menneskerettigheter. Arrangementsansvarlig er Direktoratet for naturforvaltning med Norsk institutt for naturforskning som teknisk arrangør.

Konferansens målsetting er tredelt:

  • bidra til et godt forskningsmessig underlag for forvaltningen når det gjelder bærekraftig bruk av biologisk mangfold
  • bidra til å utvikle løsningsmodeller som setter bærekraftig bruk av biologisk mangfold inn i en helhetlig økologisk sammenheng (økosystem tilnærming)
  • være et forum for dialog på tvers av sektorer og fagdisipliner om bærekraftig bruk av biologisk mangfold til gjensidig nasjonal og internasjonal nytte

2. Tilrettelegging for pressen

Relevante dokumenter legges løpende ut på presserommet og på internett, DNs webside http://www.naturforvaltning.no. PC’er med internetttilgang, telefoner, faxer og kopimaskiner vil være gratis tilgjengelig for pressen under hele konferansen. Et eget program vil bli organisert for pressen i tillegg til de daglige pressekonferansene.

Dersom du ikke kan delta i konferansen, men gjerne vil motta materiell skriftlig, vennligst send forespørsel om dette via mail eller fax der det oppgis navn og adresse for hvor materiellet skal sendes.

3. Registering

Dersom du ønsker å delta i konferansen, ber vi om påmelding så snart som mulig og helst før 1. september 1999 ved å fylle ut registreringsskjemaet som du finner på ovennevnte internettadresse under Clearing House Mechanism.

Har du spørsmål ring Svein Nic Norberg i Direktoratet for naturforvaltning. Programmet i sin helhet kan også fås hos Norberg .


Kontakt:
Svein Nic. Norberg,
Direktoratet for naturforvaltning,
tlf. 73 58 06 27 eller fax nummer 73 58 05 01,
E-post: svein-nic.norberg@dirnat.no

Lagt inn 27. august 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen