Historisk arkiv

Invitasjon til konferanse om bærekraftig energibruk og Lokal Agenda 21 - 21.01.99

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding

Dato: 21.01.99

Priv. til red.:

Invitasjon til konferanse om bærekraftig energibruk og Lokal Agenda 21

Olje- og energiministeren og miljøvernministeren åpner tirsdag 26. januar kl 0900 en to-dagers arbeidskonferanse om energibruk og bærekraftig utvikling i det 21. århundre i Folkets Hus, Oslo.

Det blir pressekonferanse med statsrådene Marit Arnstad og Guro Fjellanger kl 1020 tirsdag 26. januar, Folkets Hus, Oslo.

En viktig målsetting med konferansen er å stimulere til debatt om handling på lokalt og regionalt nivå og å gi innspill til energimeldingen som planlegges lagt fram for Stortinget våren 1999.

Bærekraftig utvikling betyr at vi må oppnå økt livskvalitet med mindre bruk av energi og andre ressurser. Oppfølgingen av Norges forpliktelser under Kyotoprotokollen krever at det i økende grad blir satt fokus på bl.a. energibruken i alle sektorer. Hvordan kan statlige myndigheter løse utfordringene knyttet til dette, i samarbeid med lokale og regionale myndigheter, organisasjoner, bedrifter og husholdninger?

Strategiene for bærekraftig energibruk bør i større grad enn tidligere forankres i og utløse handlinger i lokalsamfunnet. Tiltak bør gjennomføres av både husholdninger, næringsliv og offentlig forvaltning. Problemstillinger knyttet til dette vil bli diskutert i arbeidsverksteder med aktiv medvirkning fra deltakerne på konferansen. Konferansen retter seg spesielt mot fylkeskommuner og kommuner, små og mellomstore bedrifter, energiverk, enøksentre, Lokal Agenda 21-nettverk, miljø- og forbrukerorganisasjoner m.m.


Kontaktpersoner:
Inger Johanne Wiese, MD, telefon 22 24 60 26
Sissel Edvardsen, OED, telefon 22 24 61 09

Lagt inn 22. januar 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen