Historisk arkiv

Miljøverndepartementet vil ha bred behandling av Kvoteutvalgets innstilling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding

Dato 17.12.1999

Miljøverndepartementet vil ha bred behandling av Kvoteutvalgets innstilling

Statssekretær Jesper Simonsen i Miljøverndepartementet fikk i dag overlevert utredningen fra utvalget som har vurdert et nasjonalt kvotesystem for klimagasser. Han varsler en bred offentlig høring av Kvoteutvalgets innstilling.

- Kvoteutvalgets innstilling vil straks bli sendt ut til en bred offentlig høring, og høringsfristen settes til tre måneder, varslet statssekretæren. Kvoteutvalget har gjort et imponerende arbeid på kort tid, og innhentet synspunkter fra berørte samfunnsinteresser og fagmiljøer. Informasjonen som ligger i dette dokumentet vil være et viktig grunnlag for Regjeringens videre arbeid med virkemidler i klimapolitikken, sa statssekretæren da han mottok innstillingen.

Regjeringen vil deretter legge spørsmålet om innføring av et nasjonalt kvotesystem for klimagasser fram for Stortinget så raskt som en forsvarlig saksbehandling tilsier.

-I mellomtiden vil vi skaffe oss så mye informasjon som mulig om de spørsmålene som foreløpig er lite utredet, og følge nøye med på hva andre land gjør på dette området, sa statssekretær Jesper Simonsen.

Statssekretæren takket Kvoteutvalget og utvalgsleder Eva Birkeland for det arbeidet som er utført. Han takket også Referanseguppen og fagmiljøene for bidrag og utredninger de har gitt underveis.


Kontaktperson:
Avdelingsdirektør Håvard Toresen, tlf 22 24 59 73

Lagt inn 17. desember 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen