Historisk arkiv

Miljøvernminister Guro Fjellanger får onsdag 5. mai overrakt en rapport om hvordan informere om helse- og miljøfarlig kjemikalier

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Priv til red: Pressekonferanse - miljøinformasjon

Pressemelding

Dato: 03.05.99

Miljøvernminister Guro Fjellanger får onsdag 5. mai overrakt en rapport om hvordan informere om helse- og miljøfarlig kjemikalier

Pressen inviteres til overrekkelsen den 5. mai kl 1400 i Miljøverndepartementet, rom 215

Per Anders Stalheim, Forbrukerrådet, vil overrekke rapporten til miljøvernministeren. Han har ledet gruppa som har vurdert behovet for kjemikalieinformasjon.

Miljøvernorganisasjonene har tidligere uttrykt sterk misnøye med at tilgangen på informasjon om farlige kjemikalier ikke har vært god nok. Miljøvernminister Guro Fjellanger er enig i at bl a forbrukerne ikke får vite nok om helse- og miljøfarlige kjemikalier. Derfor utfordret hun høsten 1998 forbruker- og miljøvernorganisasjoner, arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjoner til å komme med forslag til hvordan dette kunne bli bedre. Hun inviterte de sentrale aktørene til å delta i en gruppe for å vurdere spørsmål knyttet til informasjon om helse- og miljøfarlige kjemikalier. Gruppa ble bedt om å gi en helhetlig oversikt over hva organisasjonene mener er de viktigste tiltakene for å bedre tilgangen på informasjon, og hvilke aktører som bør ha ansvaret for å gi ut informasjonen.

Gruppa har vært ledet av Per Anders Stalheim fra Forbrukerrådet, og har bestått av representanter for Landsorganisasjonen, Næringslivets hovedorganisasjon, Prosessindustriens landsforening, Kjemikalieleverandørenes forening, Handels- og servinæringens hovedorganisasjon, Miljøheimevernet og Bellona. Stiftelsen GRIP Senter har vært gruppas sekretær. Myndighetenes har ikke selv deltatt i denne gruppa.

Gruppa har nå fullført arbeidet, og vil overrekke rapporten til miljøvernministeren.


Kontaktperson:
Marianne Moltke-Hansen, telefon 22 24 57 32
Hæge Andenæs, telefon 22 24 58 10

Lagt inn 3. mai 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen