Historisk arkiv

Miljøvernminister Guro Fjellanger leder norsk delegasjon til FNs kommisjon for bærekraftig utvikling (CSD)

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Priv. til red.:

Pressemelding

Dato 16.0499

Miljøvernminister Guro Fjellanger leder norsk delegasjon til FNs kommisjon for bærekraftig utvikling (CSD)

Miljøvernminister Guro Fjellanger reiser til New York for å delta på ministermøtene 21. - 23. april under den syvende sesjonen til FNs kommisjon for bærekraftig utvikling (CSD). Hovedtemaer for sesjonen er forvaltning av verdenshavene, bærekraftig produksjon og forbruk, bærekraftig turisme samt de små øystatenes spesielle problemer.

Norge legger stor vekt på havspørsmålene og vil under møtene ta til orde for at globale problemstillinger som fiske i uregulert område og landbasert havforurensning får en gundig og sektorovergripende behandling.

Pressen inviteres til en orientering om CSD VII fra miljøvernministeren mandag 19. april kl 1100, møterom 215 i Miljøverndepartementet.

Onsdag 21. april inviterer statsråden miljøvernministre fra ulike verdensdeler til en lunsj for å presentere samarbeidet mellom Norge og Nordsjølandene. En ny brosjyre om Nordsjøprosessen blir også presentert i New York. Torsdag 22. april holder miljøvernminister Guro Fjellanger Norges hovedinnlegg om havspørsmål for CSD.

Statsråden skal introdusere filmen "Mission Possible" ved åpningen av ministermøtet om bærekraftig produksjon og forbruk i New York fredag 23.4. Filmen er laget av North South Productions på oppdrag fra Miljøverndepartementet. Den gir konkrete eksempler fra utviklingsland og industriland på vellykte tiltak som fremmer bærekraftig produksjon og forbruk.

Videofilmen (10 min) og brosjyren om Nordsjøprosessen blir introdusert på statsrådens pressebriefing 19.4. Dato: 15.04.99


Kontaktpersoner:
Liv Westby, telefon 22 24 57 19
Sylvi Ofstad Samstag, telefon 22 24 57 14

Lagt inn 16. april 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen