Historisk arkiv

Miljøvernministeren vil vurdere utbyggingen av Svartskog

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding

Dato 12.03.99

Miljøvernministeren vil vurdere utbyggingen av Svartskog

Miljøvernminister Guro Fjellanger har i dag tatt initiativ overfor Oppegård kommune med sikte på endringer i kommunedelplanen for Oppegård Vest (Svartskog). Fjellanger ønsker en dialog med kommunen for å finne løsninger og vil ta initiativ til et drøftingsmøte om kort tid.

Bakgrunnen er at planen i henhold til Statens forurensningstilsyn og Direktoratet for naturforvaltning ikke tilfredsstiller de rikspolitiske retningslinjene for samordnet areal- og transportplanlegging. Etter retningslinjene skal det ved utforming av utbyggingsmønster og transportsystem legges vekt på å begrense arealforbruket og bilbruken, samt sikre en mest mulig effektiv og miljøvennlig transport.

Det planlagte utbyggingsområdet i Svartskog på 13.000 daa skal kunne dekke boligbehovet for totalt ca.. 7500 innbyggere og næringsarealer for 2.200 arbeidsplasser. Svartskog er et frittliggende skogsområde uten tilknytning til eksisterende infrastruktur for kollektivtransporten. Dette vil innebære økt trafikk langs Mosseveien inn mot Oslo.

Etter gjeldende fylkesplan for Akershus skal det ved lokalisering av nye større utbyggingsområder sikres en god kollektivdekning. Planen forutsetter at arealbruken og utbyggingsmønsteret må tilpasses kollektivbasert transportsystem. Kommunen har i utbyggingsplanen for Svartskog skissert en mulig trasè for bane, men forutsetter at denne bygges uten vesentlige kommunale bidrag. Fra statens side er banen ikke et tiltak som er prioritert. Det er derfor usikkerhet knyttet til hvilken baneløsning som evt. skal velges og finansieringen av denne.


Kontaktperson:
Leiv Landro, avd.dir., telefon 22 56 13 99
Tom Hoel, avd.dir., telefon 22 30 16 38

Lagt inn 15. mars 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen