Historisk arkiv

Ny rapport om eiendomsverdiene i Bjørvika

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding

Dato: 09.07.1999

Ny rapport om eiendomsverdiene i Bjørvika

Miljøverndepartementet mottok i dag rapporten fra OPAK AS som beregner eiendomsverdiene i området Bjørvika - Bispevika i Oslo. Rapporten er et ledd i arbeidet med byutvikling i området, og oppdraget er gitt i samarbeid mellom departementet, Oslo kommune og grunneierne.

-Rapporten er et viktig ledd i arbeidet som skal føre fram til en byutvikling i Bjørvika. Dette arbeidet har pågått i et samarbeid mellom Staten og Oslo kommune i halvannet år nå. Jeg er spesielt glad for det gode samarbeidet vi har hatt med Oslo kommune i dette arbeidet, sier statssekretær Jesper W. Simonsen i Miljøverndepartementet.

Oppdraget til OPAK AS er en del av det samarbeidet som er innledet mellom Oslo kommune og departementet om et opplegg for gjennomføring av en byutvikling i området. Dette omfatter også spørsmålet om oppretting av et utviklings-/eierselskap. Arbeidet skjer i nært samarbeid med de store grunneierne i området, og i samråd med andre berørte departementer. OPAKs beregninger av eiendomsverdiene innenfor planområdet i Bjørvika - Bispevika dekkes økonomisk av Oslo kommune, Bolig- og eiendomsetaten og Oslo havnevesen, NSB Eiendom BA, Statens Vegvesen Oslo, Samferdselsdepartementet og Miljøverndepartementet i fellesskap.

Rapporten beregner eiendomsverdiene i dag og i fremtiden, det vil si både uten og med senketunnel. Beregningene vil utgjøre en del av grunnlaget for å kunne vurdere gjennomføring av byutviklingen og av finansieringsløsninger.

OPAKs rapport er en fagrapport og inneholder en rekke faglige vurderinger som konsulenten alene har ansvaret for. Rapporten er tilgjengelig på ODIN: http://odin.dep.no/md/nyheter.html. Eventuelle spørsmål til innholdet i rapporten kan stilles til sivilingeniør Hans-Jacob Hansen i OPAK AS på telefon 22 51 77 00.

Oppdragsgiverne vil nå bruke tid til å sette seg inn i rapporten og de vurderinger som er lagt til grunn. Forslag til et opplegg for gjennomføring av en byutvikling i området vil komme tidlig i høst.

linkdoc022005-990241#docRapporten på ODIN


Kontaktperson i Miljøverndepartementet: Avdelingsdirektør Leiv Landro, telefon 22 24 59 40

Eventuelle spørsmål til innholdet i rapporten kan stilles til sivilingeniør Hans-Jacob Hansen i OPAK AS på telefon 22 51 77 00

Lagt inn 9. juli 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen