Historisk arkiv

Ønske om åpne databaser om kjemikalier

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding

Dato 05.05.99

Ønske om åpne databaser om kjemikalier

Myndighetene bør opprette åpne databaser for informasjon om farlige kjemikalier. Bruk av miljøvaredeklarasjoner bør også utvikles videre. Dette var noen av forslagene i en rapport om bedre kjemikalieinformasjon, som ble overrakt miljøvernminister Guro Fjellanger onsdag 5. mai. Rapporten er utarbeidet av en bredt sammensatt gruppe med representanter fra forbruker- og miljøvernorganisasjoner, arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjoner.

- Dette er svært interessante forslag som vi vil prioritere å følge opp, sier miljøvernminister Guro Fjellanger. - Vi vil blant annet fremme en egen handlingsplan for arbeidet med helse- og miljøfarlige kjemikalier. Tiltak for å bedre informasjonstilgangen vil få en sentral plass, og oppfølging av forslagene i rapporten vil inngå i handlingsplanen, sier hun.

Rapporten ble overlevert av Per Anders Stalheim. Han har ledet gruppen som har vurdert behovet for kjemikalieinformasjon. Den har bestått av representanter fra Landsorganisasjonen, Næringslivets hovedorganisasjon, Prosessindustriens landsforening, Kjemikalieleverandørenes forening, Handels- og servicenæringens hovedorganisasjon, Miljøheimevernet, Miljøvernfobundet og Bellona. Stiftelsen GRIP Senter har vært gruppas sekretær. Gruppen ble nedsatt etter at Guro Fjellanger høsten 1998 utfordret de sentrale aktørene til å komme med forslag til hvordan informasjonen om helse- og miljøfarlige kjemikalier kunne bli bedre.


Kontaktperson: Lene Lyngby, telefon 22 24 58 31

Lagt inn 6. mai 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen