Historisk arkiv

Reguleringsplan for Dokken-Nøstebukten utsettes

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding

Dato 23.02.99

Reguleringsplan for Dokken-Nøstebukten utsettes

Miljøverndepartementet har besluttet at vedtaket om reguleringsplan for Dokken-Nøstebukten utsettes og at det forberedende arbeidet ikke iverksettes før klagen fra Nøstebuktens venner er endelig avgjort.

Miljøverndepartementet har fått henvendelse fra Nøstebuktens venner fordi fylkesmannen i Hordaland har avslått begjæringen fra klagerne om å utsette iverksettelsen av vedtaket til klagebehandlingen er avsluttet.

Miljøverndepartementet har med hjemmel i forvaltningslovens § 42 første ledd, første pkt. foretatt en selvstendig vurdering av spørsmålet. Departementets prinsipielle standpunkt er at vedtak som omhandler tiltak av et slikt omfang som hovedregel ikke bør iverksettes før klagene er ferdigbehandlet av klageorganet. Departementet mener at denne hovedregel bare bør fravikes når det fremstår som åpenbart at klagen ikke vil kunne føre frem.

Departementet legger ovennevnte til grunn for sin behandling og har etter en foreløpig vurdering av klagen og de ulike interesser og forhold knyttet til selve klagesaken, kommet til et annet resultat enn fylkesmannen når det gjelder spørsmålet om å gi oppsettende virkning i denne saken. Det er et tungtveiende moment i vurderingen at en utfylling av havnebassenget i tråd med den gitte tillatelsen vil medføre at den faktiske situasjon som gjaldt forut for vedtaket vanskelig kan gjenopprettes. Det har dessuten vært av betydning for vurdering at det i klagen er anført forhold som må undergis en grundig vurdering i klagebehandlingen.

Departementet ber om at det igangsatte arbeid stanses med øyeblikkelig virkning.


Kontaktperson: Tom Hoel, telefon 22 24 59 54

Lagt inn 24. februar 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen