Historisk arkiv

Strenge utslippskrav fra SFT til Naturkrafts gasskraftverk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding


Dato 21.01.99

Strenge utslippskrav fra SFT til Naturkrafts gasskraftverk

SFT har sagt ja til Naturkrafts søknad om utslippstillatelse for to planlagte gasskraftverk på Kollsnes og Kårstø, men med strenge krav til redusert utslippsmengde. Tillatelsen tilsvarer 10 prosent av det planlagte CO2-utslippet og halvparten av NOx-utslippet. Alternativt kan Naturkraft kjøpe CO2-kvoter for å kompensere hele eller deler av CO2-utslippet, når et nasjonalt kvotesystem er på plass.

Det er SFT som først skal vurdere klagene dersom avgjørelsen blir påklaget. De vil enten ta klagene til følge eller oversende saken til Miljøverndepartementet for endelig avgjørelse. Dersom SFTs vedtak ikke blir påklaget, vil saken være endelig avgjort når klagefristen løper ut etter tre uker. Å si noe mer konkret om hvor lang tid en eventuell klagebehandling vil ta, er i dag svært vanskelig, sier Miljøvernminister Guro Fjellanger.

Statsråden understreker at hun ikke har gitt SFT retningslinjer for hvordan forurensningsloven skal brukes på klimagassutslipp. Grunnen til dette er blant annet at hun har ønsket at SFT skulle vurdere saken på fritt grunnlag.


Kontaktpersoner:
Ingeborg Grimsmo, telefon 22 24 57 62
Eva Nordvik, telefon 22 24 57 18

Lagt inn 21. januar 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen