Historisk arkiv

Ungdom deltar på klimakonferansen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Miljøverndepartementet

Klimakonferansen, som åpner i Haag i neste uke, er den første større FN-konferansen som gir ungdom en spesiell status. Fra Norge deltar ungdomsrepresentantene Jon Erik Prytz og Silje M.Haugland. (7.11.00) Hva er klimakonferansen?

Ungdom deltar på klimakonferansen

Klimakonferansen, som åpner i Haag i neste uke, er den første større FN-konferansen som gir ungdom en spesiell status. Fra Norge deltar ungdomsrepresentantene Jon Erik Prytz og Silje M.Haugland.

I Agenda 21, som ble utarbeidet på verdenskonferansen om miljø- og utvikling i Rio i 1992, står det i kapittel 25 at unge mennesker må trekkes med i spørsmål som omhandler deres fremtid. Klima er nettopp et slikt spørsmål som får veldig stor betyding for unges fremtid. I invitasjonen som landene mottok om å delta på den sjette klimakonferansen i Haag, sto det derfor at hvert land skulle sende to ungdomsdelegater til å delta i et spesilet ungdomsprogram på konferansen.

Ungdommene, som er mellom 12 og 18 år, møtes i Haag fra 17.-19. november for å diskutere og rapportere inn sine synspunkter i de viktige klimaspørsmålene. Fra 20.-24. november vil noen av dem få møte de øvrige delegatene for å diskutere problemstillingene i forhandlingene.

Kontaktperson i Miljøverndepartementet: Liv Westby, telefon 22 24 57 19

Ungdomsrepresentantene

Silje Haugland er 17 år og kommer fra Stavanger. Hun har i flere år arbeidet aktivt i lokallaget. Hun har spesielt engasjert seg i klimaspørsmål knyttet til bygging av gasskraftverk i Norge og norsk olje- og gassaktivitet.

Jon Erik Prytz er 17 år og kommer fra Hammerfest. Han var med å starte lokallaget i Hammerfest, og har fra starten engasjert seg i planene om oljeutvinning i Barentshavet, spesielt knyttet til Snøhvitfeltet.

Både Silje Haugland og Jon Erik Prytz sitter i landsstyret i Natur og Ungdom.

Det er Landsrådet for norske barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) )som har valgt ut de to ungdomsrepresentantene fra Natur og Ungdom til å delta på klimakonferansen i Haag. To representanter fra LNU, Ane Mygland og Hildegrunn Brattvåg, vil delta som observatører sammen med deltakerne fra Natur og Ungdom.