Historisk arkiv

Eureka - ministerkonferanse i Lisboa 30. juni

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

26.06.98

Eureka - ministerkonferanse i Lisboa 30. juni

Under sitt opphold i Portugal vil nærings- og handelsminister Lars Sponheim delta på EUREKAs ministerkonferanse som finner sted i Lisboa 30. Juni.

På konferansen vil ministrene godkjenne nye prosjekter med en kostnadsramme på drøye tre milliarder kroner. Ministerkonferansen skal også drøfte EUREKAs forhold til EU, samt strategien for EUREKAs fremtid.

EUREKA er et europeisk industrisamarbeide som oppmuntrer til samarbeid om multinasjonale forskningsprosjekter. Målet er å bedre konkurranseevnen til europeisk industri. 25 europeiske land deltar nå i samarbeidet, deriblant flere østeuropeiske. Norge har vært fullt medlem siden starten i 1986.

Samarbeidet har et stort omfang. Totalt omfatter den løpende prosjektporteføljen 668 prosjekter til en total verdi av nærmere 50 milliarder kroner.

I dag deltar Norge i 58 løpende EUREKA-prosjekter. Siden starten har norske firmaer og forskningsinstitusjoner deltatt i 191 prosjekter til en samlet verdi av 1,8 milliarder kroner. Av disse midlene utgjør den offentlige andel av finansieringen 24 %, eller om lag 450 millioner kroner. I løpet av det siste året har Norge deltatt i 12 nye prosjekter. Omlag 1/3 av de norske deltagerne er små og mellomstore bedrifter.

Under pressekonferansen etter ministermøtet vil Sponheim dele ut prisen til det beste miljøprosjektet i 1998, «The EUREKA Lillehammer Award».

Kontaktperson:
Jan-Eilert Askerøi, telefon 22 24 61 38

Lagt inn 26. juni 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen