Historisk arkiv

Fellesforum for elektronisk handel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

Dato: 4. september 1998

Fellesforum for elektronisk handel

- Vi trenger innspill fra dem som sitter midt oppe i den dynamiske teknologiutviklingen og som ser nye muligheter lenge før oss politikere, sa politisk rådgiver Hans Antonsen i Nærings- og handelsdepartementet i sin innledning til fellesforumets første møte som ble holdt i Oslo i dag. Antonsen understreket videre at det er bred internasjonal enighet om at privat sektor må lede an i denne utviklingen. Elektronisk handel bør drives frem av markedet, og der hvor myndighetene evt. griper inn, må dette skje i full åpenhet og i dialog med berørte parter.

Fellesforum for elektronisk handel etableres av Nærings- og handelsdepartementet i samarbeid med eforum.no, Norsk EDIPRO, Næringslivets Hovedorganisasjon og Handelens og Servicenæringenes Hovedorganisasjon. Etableringen kommer som en oppfølging av Regjeringens Næringsrettede IT-plan.

Formålet er å skape en arena for dialog om elektronisk handel mellom næringsliv og myndigheter. Forumet som skal være rådgivende i forhold til lov- og regelverksarbeidet, vil også bli bedt om å gi signaler om de mest presserende og kritiske områdene. Slik skal forumet hjelpe til med prioritering av myndighetenes arbeid. Målet er å bidra til best mulig forutsetninger for utvikling av elektronisk handel i Norge.

På det første møtet deltok ca 60 representanter fra næringslivet og departementene.


Kontaktperson: Jostein Håøy, telefon 22 24 03 24

Lagt inn 4. september 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen