Historisk arkiv

Refusjonsordning for sjøfolk videreføres

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

Dato: 3. april 1998

Refusjonsordning for sjøfolk videreføres

Regjeringen vedtok i dag å legge fram forslag for Stortinget om videreføring av refusjonsordningen for sjøfolk for 2. halvår 1998. Ved behandlingen av Statsbudsjettet for 1998 ba Stortinget om at ordningen ble evaluert med sikte på å gjøre den mer målrettet.

Dagens ordning gir en refusjon på 20 prosent av bruttolønnsutgiftene. Regjeringens forslag innebærer at rederiene fra mai 1998 får dekket 12 prosent av bruttolønnsutgiftene for sjøfolk på de skip som omfattes av ordningen. Videre foreslås det at passasjerbetjeningen på passasjerskip og ferjer i norsk ordinært skipsregister tas ut av ordningen. I tillegg tas bøyelastere for transport av råolje fra Nordsjøen og brønnbåter til føring av levende fisk i oppdrettsnæringen ut. Det foreslås en utvidelse av ordningen ved en ytterligere profilering mot rekruttering og utdanning ved at også skip i norsk ordinært skipsregister gis tilleggsrefusjon for rekrutterings- og opplæringsstillinger.

Med dagens regelverk er refusjonsordningen kommet opp i et nivå som tilsvarerer en årlig utgift på 570 mill. kroner. Regjeringens forslag vil gi en utbetaling på 300 mill kroner. For 2. halvår 1998 fremmes det derfor forslag om en ekstrabevilgning på 160 mill. kr.

.

Lagt inn 3. april 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen