Historisk arkiv

Statssekretær Harriet Berg besøker Australia 30. mars - 3. april 1998

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

26/98
26.03.98

Statssekretær Harriet Berg i Nærings- og handelsdepartementet besøker Australia 30. mars - 3. april 1998

Statssekretær Harriet Berg deltar 30. mars på seminaret "Oil and Gas Advanced Technology - Enhancing Australian-Norwegian Cooperation" i Perth, Australia. Seminaret arrangeres i regi av Norges Eksportråd, INTSOK, Australian Petroleum Production & Exploration Association Limited og Industrial Supplies Office of Western Australia.

Statssekretær Berg skal dessuten ha politiske samtaler med ressursminister Warwick Parer, minister for SMB-spørsmål Peter Reith, samt Western Australias handelsminister Hendy Cowan. Berg vil også ha møter i det australske UD i Canberra.

Videre legges det opp til et møte i Sydney 2. april mellom statssekretær Harriet Berg og representanter fra det norske skipsfarts- og industrimiljøet. Samme dag skal hun holde et foredrag om utviklingen av den norske økonomien og de økonomiske forbindelser med Australia på et lunsjmøte med Norwegian Industrial Forum og Scandinavian Business Club.

Det er en markert økt interesse blant norsk næringsliv for Australia. Norge er sterkt engasjert på skipsfart i Australia, både i linje og bulk samtidig som olje og antas å åpne for gode muligheter for norsk næringsliv i årene fremover. Denne sektoren er også gitt prioritet innenfor rammen av Regjeringens Asiaplan. 10-15 norske bedrifter er etablert i Perth med sikte på å bearbeide det australske offshore-, olje- og gassmarked.

Kontaktpersoner:

Underdirektør Kristian Ødegaard, telefon 22 24 04 50
Konsulent Gine Wang, telefon 22 24 04 62

Lagt inn 26. mars 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen