Historisk arkiv

Statssekretær Harriet Berg deltar på industriministermøte i Østersjørådet i Gdansk i Polen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

Dato 17.03.98

Statssekretær Harriet Berg i Nærings- og handelsdepartementet deltar på industriministermøte i Østersjørådet i Gdansk i Polen 19. - 20. mars

Det andre industriministermøtet i Østersjørådet holdes i Gdansk 19.-20. mars (det første ble avholdt i Helsinki for to år siden). Statssekretær Berg i Nærings- og handelsdepartementet skal delta på møtet og være ordstyrer for en debatt vedrørende promovering av små og mellomstore bedrifter.

Andre emner som skal diskuteres på industriministermøtet er industrielt samarbeid og kunnskapsoverføring og energinettverk rundt Østersjøen. I tilknytning til møtet vil det bli arrangert et næringslivsforum i regi av handelskammeret for Østersjølandene (the Baltic Chamber of Commerce Association) hvor statssekretær Berg skal delta.

Møtet er i tråd med Regjeringens målsetting med arbeidet i Østersjørådet om å bidra i tilretteleggingen for en bærekraftig utvikling gjennom å skape forutsigbare og stabile rammebetingelser for næringslivet i regionen.

Det vil bli holdt en pressekonferanse 20. mars kl 1230 på Novotel utenfor Gdansk.

I tillegg til å delta på møtet i Østersjørådet skal statssekretær Berg møte den polske økonomiminister Janusz Steinhoff 19. mars for å drøfte bilaterale og multilaterale økonomiske spørsmål av betydning for forholdet mellom Norge og Polen. Statssekretæren skal også besøke Det Norske Veritas kontor i Gdansk og delta på en lunsj sammen med det norske forretningsmiljøet i området.

Norge har alltid hatt sterke historiske og handelsmessige bånd til Østersjøregionen som består av Danmark, Norge, Sverige, Finland, Russland, Estland, Latvia, Litauen, Polen, Tyskland og Island. I regionen som utgjør ca. 50 millioner mennesker, finnes noen av våre viktigste handelspartnere - Sverige, Danmark og Tyskland. Viktige nye markeder har åpnet seg som Polen, de baltiske landene og Russland. I 1997 gikk 29 % av den totale norske eksporten til landene i Østersjøregionen, men 43 % av den totale norsk importen var fra regionen.

Kontaktperson i Nærings- og handelsdepartementet er Kristian Ødegaard, telefon 22 24 04 50

Lagt inn 17. mars 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen