Historisk arkiv

Statssekretær Harriet Berg deltar på 'The Europe Asia Forum' i Singapore 20. - 21. februar 1998

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

Dato 11.02.98

Statssekretær Harriet Berg deltar på 'The Europe Asia Forum' i Singapore 20. - 21. februar 1998

'The Europe Asia Forum' er et samarbeidsprosjekt mellom Herbert Quandt Stiftung (stiftelse opprettet av BMW for å bidra til større kunnskap om sammenhengen mellom næringsliv, politikk og miljøaspekter i samfunnet), Institute of Policy Studies (Singapore) og Asia-Europe Foundation (Singapore). Møtet vil samle ca. 70 ledende europeiske og asiatiske representanter for politikk, næringsliv, akademia og media. Disse representantene vil delta i rundebordsdiskusjoner rundt utvalgte temaer.

Disse temaene vil dekke:

  1. Økonomiske muligheter for Asia og Europa: potensiale for samarbeid inn i neste århundre
  2. Politiske og sikkerhetspolitiske utfordringer i Asia og Europa etter den kalde krigen
  3. Brobygging: Næringsliv og verdier i ulike kulturer.

1. I lys av at Norge hittil ikke har lyktes i å delta i ASEM-dialogen (Asia Europe Meeting) gir dette forumet en verdifull anledning til norsk deltakelse i andre former for dialog mellom Europa og Asia. Statssekretæren vil også møte viseminister George Yeo i Industri- og handels-departementet og representanter for norsk næringsliv for å diskutere effektene av den finansielle krisen i regionen.

2. Den norske delegasjonen vil bestå av statssekretær Harriet Berg og avdelingsdirektør Evan Kittelsen fra Nærings- og handelsdepartementet.

3. Konferansen vil finne sted 20. - 21. februar 1998 på Shangri-La Hotel i Singapore der det også vil bli gitt to pressekonferanser - en pre-forum pressekonferanse den 20. feb, 11:00 og en post-forum pressekonferanse den 21. feb, 18:15.


Informasjonsrådgiver: Janne Rathke

Tlf: 22 24 01 28 Faks: 22 24 01 15

Lagt inn 12 februar 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen