Historisk arkiv

Stortingsmelding om bedrifter med statlige eierinteresser

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

Dato: 4. desember 1998

Stortingsmelding om bedrifter med statlige eierinteresser

Nærings- og handelsdepartementet legger i dag fram stortingsmelding nr 18 «Bedrifter hvor staten v/Nærings- og handelsdepartementet har eierinteresser.» blant annet med et tilbakeblikk over utviklingen og en strategi for for den fremtidige forvaltningen av selskapene.

Meldingen redegjør for virksomhet og resultater i perioden 1993-1997. Det samme gjelder utbytte fra, og kapitaltilførsler til selskapene. I tillegg blir utviklingen av de børsnoterte selskapenes markedsverdier kommentert. Det blir også orientert om etableringen av det nye nordiske ammunisjonsselskapet - Nammo AS - der Raufoss ASA er ledende aksjonær.

Meldingen inneholder også strategi for videre forvaltning av selskapene, herunder en orientering om salget av statens aksjer i Norsk Jetmotor a.s, et varsel om salg av aksjene i Arcus AS, og betraktninger omkring et eventuelt nedsalg av statens aksjeandel i A/S Olivin og Sydvaranger ASA.

Denne typen stortingsmeldinger har lang tradisjon. I perioden 1954-1984 la Industridepartementet hvert år fram slike meldinger. I 1985 vedtok Stortinget at de bare skulle fremlegges hvert fjerde år. Forrige melding kom i 1994.


Kontaktperson: Olav Tyrhaug, telefon 22 24 67 60

Lagt inn 4. desember 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen