Historisk arkiv

Sulitjelma Bergverk AS er oppløst

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

04.02.98

Sulitjelma Bergverk AS er oppløst

På en ekstraordinær generalforsamling i Oslo den 30. januar 1998 ble det besluttet å anmelde til Foretaksregisteret at Sulitjelma Bergverk AS (under avvikling) nå er oppløst.

Staten gikk inn som eneaksjonær i selskapet i 1983, etter A/S Sulitjelma Gruver, som var eiet av Elkem-konsernet. Gruvedriften ble avsluttet i 1991, og etter den tid har hovedoppgavene til Sulitjelma Bergverk AS vært salg av utstyr, stengning og sikring av gruveåpninger, rydding og forskjellige miljøtiltak samt støping av propper/demninger i gruvene med sikte på vannfylling.

Bergvesenet har konkludert med at sluttarbeidene i selskapets regi nå er tilfredsstillende utført, og vil stå for fremtidige miljøovervåknings- og stengningsarbeider etter avtale med Nærings- og handelsdepartementet.

Selskapets bøker og personalarkiv vil bli lagret i det tidligere hovedkontoret i Sulitjelma. Øvrig arkiv er stilt til disposisjon for Statsarkivet ved avdeling ²Arkiv i Nordland².

Sulitjelma Bergverk AS har nå ingen ytterligere juridiske forpliktelser i Sulitjelma. Stortinget har imidlertid vedtatt, etter forslag Nærings- og handelsdepartementet, 2 mill. kroner som en statlig engangsbevilgning til Fauske kommunes tiltaksplan for opprydding i Sulitjelma.

Kontaktperson: Avdelingsdirektør Morten M. Kallevig, tlf. 22 24 67 50

Lagt inn 4 februar 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen