Historisk arkiv

Et reiseliv lagt til rette for funksjonshemmede

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

05.01.99

Et reiseliv lagt til rette for funksjonshemmede

Undersøkelser viser at mange flere funksjonshemmede hadde reist hvis reiselivsnæringen hadde tatt mer hensyn til deres behov. I Europa regner man med at det er et marked på nærmere 50 millioner mennesker som trenger bedre tilrettelegging når de skal på reise.

Dette er bakgrunnen for et seminar som Nærings- og handelsdepartementet arrangerer i samarbeid med Sosial- og helsedepartementet, brukergruppene og reiselivsorganisasjonene. Seminaret, som arrangeres på Reiselivsmessen '99 torsdag 7. januar kl 1300, vil bl.a. vise eksempler på gode løsninger i Norge. Det er første gangen dette temaet tas opp på Reiselivsmessen, og det er også en stand hvor utstillerne orienterer om hvordan de har tilrettelagt for funksjonshemmede.

Som en oppfølging av Regjeringens nye handlingsplan for funksjonshemmede har Nærings- og handelsdepartementet tatt et initiativ til et bredere samarbeid mellom de funksjonshemmede og reiselivsnæringen, og seminaret er et ledd i dette arbeidet. Seminaret blir åpnet av statssekretær Odd Hellesnes.

Kontaktperson: Tore Bjerke, 22 24 67 88

Lagt inn 5. januar 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen