Historisk arkiv

Etablering av offisiell IKT- statistikk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 53
Dato: 01.10.99

Etablering av offisiell IKT- statistikk

Tidlig neste år vil det første sammenlignbare statistikkmaterialet over IKT- sektoren, med indikatrorer for utviklingen av informasjonssamfunnet og elektronisk handel være et faktum.

- Dette er en sektor med sterk vekst og stor betydning både økonomisk og samfunnsmessig. Vi har forventninger til at et slikt materiale kan bli et viktig bidrag i den videre utviklingen av Regjeringens IT- politikk, sier Nærings- og handelsminister Lars Sponheim.

Etableringen av en offisiell IKT- statistikk er resultat av et samarbeid mellom Nærings- og handelsdepartementet og Statistisk sentralbyrå og muliggjort gjennom et statlig tilskudd. Det legges vekt på at kartlegging av elektronisk handel i næringslivet gis høy prioritet og at arbeidet forankres i det rådgivende utvalget for IKT- statistikk og i nær dialog med bransjeaktørene og departementet.

Statistisk sentralbyrå vil nå utvikle et metodisk opplegg for undersøkelsene, starte datainnsamlingen på slutten av året og trolig kunne publisere de første tallene forldsvis tidlig til neste år.


Kontaktperson:
Øistein Øisjøfoss, telefon 22 24 01 25

Lagt inn 1. oktober 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen