Historisk arkiv

Forslag til ny minerallov

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 10
Dato: 18.2.99

Forslag til ny minerallov

Regjeringen legger i dag frem forslag til ny minerallov.

Lovforslaget innebærer en opprydding i gammelt regelverk og samler fem lover i én ny lov. Lovforslaget vil gi et moderne regelverk tilpasset dagens mineralvirksomhet, der alle stadier - fra mineralleting til drift - er regulert i samme lov. En av intensjonene bak lovforslaget er at det skal bli enklere å lete og undersøke etter mineraler. På denne måten får vi også en bedre kartlegging av mineralressursene i Norge.

Tilrettelegging av forholdene for økt næringsutvikling i distriktene er et viktig mål for regjeringen. Regjeringen peker på de muligheter det nye lovforslaget gir for en utvikling av mineralnæringens potensiale i distriktene. En ny minerallov kan bidra til å gi muligheter for økt sysselsetting og opprettholdelse av bosetting i distrikts-Norge.

Regjeringen har pga den senere tids fokusering på de samiske interesser supplert lovforslaget med en egen forskrift for mineralvirksomhet i områder med samiske interesser. Hensikten er at samiske organer skal trekkes mer aktivt med i beslutningsprosessen om mineralvirksomhet.

Kontaktperson:
Tom Hugo-Sørensen, tlf 22246670 eller Elisabeth Berger, tlf 22246678.

Lagt inn 18. februar 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen