Historisk arkiv

KappAhls oppkjøp av Adelsten: Ikke aktuelt å gjenåpne saken

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 60
Dato: 08.10.99

KappAhls oppkjøp av Adelsten:

Ikke aktuelt å gjenåpne saken

I møter og korrespondanse med Adelsten- ansatte og KappAhl- ledelsen har det kommet frem at den økonomiske situasjonen i Adelsten er langt vanskeligere enn KappAhl antok da selskapet ble kjøpt. På bakgrunn av de nye opplysningene har departementet vurdert ervervet på nytt og etter departementets syn har KappAhl på en troverdig måte dokumentert Adelsten- konsernets vanskelige situasjon.

- Vi hadde ønsket at KappAhl hadde informert oss om denne utviklingen på eget initiativ. Likevel har vi forståelse for at omstruktureringen som nå planlegges er nødvendig for å sikre den fremtidige virksomheten i Adelsten, sier nærings- og handelsminister Lars Sponheim. Departementet har derfor besluttet å ikke gjenåpne saken, opplyser han.

20. juli godkjente Nærings- og handelsdepartementet KappAhls oppkjøp av Adelsten. I august ble departementet gjennom presseoppslag kjent med at KappAhl planla oppsigelser og organisasjonsmessige endringer i Adelsten av et langt større omfang enn det som var forespeilet under departementets behandling av oppkjøpet. NHD tok kontakt og ba KappAhl om en forklaring på hvorfor planene var endret.


Kontaktperson:
Avdelingsdirektør Tom Hugo-Sørensen, telefon 22 24 66 73

Lagt inn 8. oktober 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen