Historisk arkiv

Møte i den norsk-russiske regjeringskommisjonen: Justisminister Krasjeninnikov til Oslo onsdag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 18
Dato: 06.04.99

Møte i den norsk-russiske regjeringskommisjonen: Justisminister Krasjeninnikov til Oslo onsdag

Det fjerde møtet i den norsk-russiske regjeringskommisjon for økonomisk, industrielt og teknisk-vitenskapelig samarbeid vil finne sted i Oslo, onsdag 7. april. Nærings- og handelsminister Lars Sponheim er vert, mens kommisjonen på russisk side ledes av justisminister Pavel Krasjeninnikov. Den reduserte handelsaktiviteten mellom de to landene vil stå sentralt under samtalene.

Justisminister Krasjeninnikov kommer til Oslo med en delegasjon på 25 medlemmer fra ulike forvaltningsinstitusjoner i Russland.

Russlands store økonomiske utfordringer, og landets videre integrering i verdensøkonomien vil stå i fokus under samtalene. De to ministre vil ta opp utfordringer i handelen mellom Russland og Norge. Som følge av den finansielle situasjon i Russland har handelen mellom de to landene gått ned de siste månedene. Handelsvolumet sank med 17% i 1998 i forhold til i 1997, og nedgangen var særlig sterk de siste månedene i fjor. Hittil i år er den norske eksporten til Russland redusert til ca. en tredjedel av tilsvarende nivå i fjor, mens importen fra Russland har holdt seg stabil.

Møter i den norsk-russiske regjeringskommisjon avholdes normalt en gang i året på ministernivå. Men på grunn av endringer i regjeringen og den generelle situasjonen i Russland ble det ikke tid til noe møte på ministernivå i 1998.

Krasjeninnikov vil under sitt Norges-opphold også ha møter med NHO, Telenor og justisminister Odd Einar Dørum.

Pressen inviteres til et kort møte med de to ministre etter kommisjonsmøtet på Hotel Bristol onsdag 7. april kl 1230.


Kontaktperson:
Underdir Kristian Ødegaard 22240450

Lagt inn 6. april 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen