Historisk arkiv

Næringslivet får teste nye lover

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

Nr. 61/1999
Dato: 9. november 1999

Næringslivet får teste nye lover

Næringsminister Lars Sponheim går inn for at nye lover skal forhåndstestes av brukerne før de settes i verk. For å høste erfaringer skal Nærings- og handelsdepartementet til neste år gjennomføre et pilotprosjekt med bruk av testpaneler. Prosjektet tar utgangspunkt i EU’s såkalte ”Business Test Panels”, hvor bedriftene vurderer virkninger av ny lovgivning utfra tidsforbruk og kostnader til ekstern bistand.

Pilotprosjektet er en del av Regjeringens ”Et enklere Norge”–program. Målet er å vurdere to til fire nye lover. Det skal baseres på et representativt utvalg av bedrifter med tanke på bransje, størrelse og selskapsform. For å sikre et troverdig datagrunnlag må slike studier være objektive.

- Hvis vurderingene fremstår som politiske innlegg mot lover som næringsorganisasjoner ikke ønsker, kan arbeidet være bortkastet. Derfor er det viktig at vi ikke påvirker bedriftenes selvstendige vurderinger, understreker næringsministeren.

En rekke politikkområder med tilhørende lover og forskrifter påvirker næringslivet. Det er viktig at de støtter, men ikke hemmer verdiskapingen.

- Et moderne samfunn har reguleringsbehov, men reglene må være samordnet og utformet slik at hensikten oppnås med lavest mulig kostnader både for næringslivet og folk flest, avslutter nærings- og handelsministeren.


Kontaktperson Øistein Øisjøfoss, telefon 22 24 01 25

Lagt inn 9. november 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen