Historisk arkiv

PLM Moss Glassverk AS

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

Dato 03.02.99

PLM Moss Glassverk AS

Etter at det i oktober 1998 ble besluttet å legge ned glassproduksjonen ved PLM Moss Glassverk AS har departementet vurdert beslutningen i forhold til vilkår 5 i selskapets konsesjon av 30 juni 1989. Vilkåret innebærer en forpliktelse for PLM AB til å gjøre en aktiv innsats for å legge forholdene til rette for salg til mulige interessenter som ville drive virksomheten videre, og gjennomføre reelle forhandlinger dersom interessenter meldte seg.

Etter et aktivt og sterkt press fra departementets side bestemte PLM AB seg for å henvende seg skriftlig til glassprodusenter som representerte 2/3 av det europeiske og 50 % av det globale glassmarkedet med forespørsel om de ønsket å overta Moss Glassverk. Ingen av disse ønsket imidlertid å overta virksomheten i Moss.

Etter departementets oppfatning må PLM AB med dette anses for å ha overholdt vilkår nr 5 i selskapets konsesjon av 30 juni 1989.

I tillegg har en aksjonsgruppe i regi av Moss kommune i lengre tid arbeidet for å finne nye eiere til Moss Glassverk uten positivt resultat, og arbeidet er derfor avsluttet.

På bakgrunn av de henvendelser som er gjort av PLM og de sonderinger i markedet som er gjort av Moss kommunes aksjonsgruppe, må departementet dessverre konstatere at det ikke har vært mulig å finne en kjøper som ønsker å overta og drive virksomheten i Moss videre.


Kontaktperson: Geir Bj. Sætre, telefon 22 24 66 84

Lagt inn 3. februar 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen