Historisk arkiv

Staten kjøper ikke aksjer i Norsk Hydro nå

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 31
Dato: 15.06.99

Staten kjøper ikke aksjer i Norsk Hydro nå

Oslo Børs har henvendt seg til departementet, med bakgrunn i meldinger om at staten skulle kjøpe seg opp i Norsk Hydro for å kompensere for utvanningseffekten ved Hydros tilbud til Saga-aksjonærene. Børsen påpeker at dette vil kunne påvirke kursen på Hydro-aksjen, og legger til grunn at staten i tilbudsperioden ikke kjøper aksjer i Hydro.

Nærings- og handelsdepartementet kan opplyse at et flertall i Stortingets næringskomité i sin innstilling til proposisjonen om kapitalutvidelsen i Norsk Hydro har foreslått et vedtak hvor ”Regjeringen gis fullmakt til å kjøpe aksjer i Norsk Hydro ASA opptil 51 pst. statlig eierandel, på det tidspunkt Regjeringen eventuelt finner det aktuelt”. Departementet viser for øvrig til at komitéens flertall samtidig finner det naturlig at staten gir avkall på aksjemajoriteten i Hydro.

Stortinget vil behandle komitéinnstillingen torsdag 17. juni.

På bakgrunn av henvendelsen fra Oslo Børs vil departementet opplyse om at det ikke er aktuelt for staten å kjøpe opp aksjer i tilbudsperioden frem til 18. juni. Dersom Næringskomitéens flertallsforslag blir vedtatt i Stortinget vil departementet legge til grunn at denne fullmakten vil ha varighet over noen år. Regjeringen vil fortløpende kunne vurdere behovet for å øke statens eierandel i Hydro, men det foreligger i dag ingen konkrete planer om slike aksjekjøp.


Kontaktperson:
Reier Søberg, telefon 22 24 65 12

Lagt inn 14. juni 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen