Historisk arkiv

Statsbudsjettet 2000: 29 millioner til Telemedisinsk senter i Tromsø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

Nr. 56/1999
Dato: 4. oktober 1999

Statsbudsjettet 2000:

29 millioner til Telemedisinsk senter i Tromsø

Telemedisin er et av Regjeringens satsingsområder. Regionsykehuset i Tromsø har utviklet en ledende kompetanse på Telemedisin både nasjonalt og internasjonalt. I 1999 ble Nasjonalt senter for telemedisin etablert som et kompetansesenter på IT-baserte kommunikasjonstjenester for helsesektoren.

Regjeringen har foreslått til sammen 29 millioner kroner over Sosial- og helsedepartementets budsjett til Telemedisinsk senter i Tromsø. 24 millioner til drift og 5 millioner til videre utbygging av nord-norsk helsenett.

Regjeringen forventer at etableringen av et telemedisinsk senter, og planene om å bygge en forskningspark i Tromsø, skal resultere i kommersialisering av både tjenester, løsninger og produkter med utspring i aktiviteter ved senteret.

Nærings- og handelsminister Lars Sponheim er opptatt av å stimulere samspillet mellom helsesektoren og næringslivet med tanke på å utvikle løsninger for et internasjonalt marked. Spesielt på områder der norsk helsesektor har internasjonal kompetanse, bør forholdene ligge til rette for å utvikle løsninger for et internasjonalt marked. Tromsø-miljøet innen telemedisin er et godt eksempel på dette.

Både SND og Norges Forskningsråd har tilskuddsordninger som kan bidra i finansiering av utviklingsprosjekter i et samarbeid mellom Telemedisinsk senter og en bedrift. Innen ordningen med offentlige forsknings- og utviklingskontrakter er det f. eks. øremerket 20 millioner kroner til helseprosjekter. Prosjekter innen telemedisin vil få høy prioritet.


Kontaktperson:
Statssekretær Hans Antonsen tlf. 22 24 01 04
Informasjonssjef Øistein Øisjøfoss, tlf. 22 24 01 25

Lagt inn 4. oktober 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen