Historisk arkiv

Statsbudsjettet 2000: 30 millioner til såkornfond for indre Østlandet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

Nr. 55/1999
Dato: 4. oktober 1999

Statsbudsjettet 2000:

30 millioner til såkornfond for indre Østlandet

Regjeringen foreslår at det opprettes et såkornkapitalfond for indre Østlandet. Fondet, som baseres på et samarbeid mellom regionale investorer og staten, skal investere egenkapital i prosjekter med et stort verdiskapingspotensiale som er i en tidlig utviklingsfase.

Såkornfondet for indre Østlandet vil få tilført 30 mill. kroner i ansvarlig lån og 7,5 mill. kroner i tapsfond fra staten. Sammen med tilsvarende privat kapital fra regionen vil dette gi et fondet en solid kapitalbase på 60 millioner kroner som vil sette det i stand til å ta den risiko som er nødvendig i slike prosjekter.

I likhet med andre såkornfond et det viktig at også dette fondet målretter innsatsen mot aktiviteter hvor regionen har sine fortrinn. Dermed kan fondet for indre Østlandet hjelpe fram spennende prosjekter som har sitt utspring i lokalt næringsliv og lokale utviklingsmiljøer.

Såkornfondet for indre Østlandet vil inngå i nettverket av såkornfond som i dag består av et landsdekkende fond og regionale fond for Sørlandet, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge. Samlet vil disse seks såkornfondene utgjør et slagkraftig verktøy for nyskaping og innovasjon i norsk næringsliv.


Kontaktperson:
Statssekretær Harriet Berg, tlf. 22 24 01 02
Øistein Øisjøfoss, telefon 22 24 01 25

Lagt inn 4. oktober 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen