Historisk arkiv

Nærings- og handelsministeren til Egypt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 4/00
Dato: 19.01.2000
Priv. til red.

Nærings- og handelsministeren til Egypt

Lørdag 21. januar innleder nærings- og handelsminister Lars Sponheim et 3- dagers besøk i Egypt. Økonomi- og utenrikshandelsminister Dr. Botrous Ghali er vert for besøket som er en oppfølging av statsminister Kjell Magne Bondeviks reise til Egypt for snart et år siden.

Hensikten ved besøket er bl. a. å styrke det økonomiske samarbeidet mellom de to landene, spesielt innen områdene transport og infrastruktur, med fokus på skipsfart og luftfart. Den norske delegasjonen som bl. a. består av 20 næringslivsledere, er også opptatt av hva det Egyptiske privatiseringsprogrammet kan bety for norske bedrifter.

De nye oljefunnene som er gjort utenfor landets kyst kan også by på muligheter for norsk leverandørindustri, og det tas sikte på å få til et møte mellom næringsminister Lars Sponheim og den egyptiske oljeministeren Amin Sameh Samir Famhi. Foruten oljeministeren og økonomi- og utenrikshandelsministeren, skal Sponheim også ha samtaler med ministeren for offentlig sektor, ministeren for vannforsyning og transportministeren.

Program, deltakerliste og andre opplysninger kan fås ved henvendelse til Nærings- og handelsdepartementets informasjonsseksjon. Under oppholdet i Egypt kan statsråden kontaktes gjennom ekspedisjonssjef Jan Farberg tlf. 905 71 310.


Kontaktperson:
Sandra Clark, telefon 22 24 01 27
Øistein Øisjøfoss, telefon 22 24 01 25

Lagt inn 19. januar 2000 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen