Historisk arkiv

Nyoppnevninger i Regjeringens næringslovutvalg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 1/00
Dato: 4.1.2000

Nyoppnevninger i Regjeringens næringslovutvalg

Fra 1. januar er Borger A. Lenth oppnevnt til ny leder for Regjeringens næringslovutvalg. I tillegg er Kristin Clemet, Bente Sollid og Inger Johanne Lund oppnevnt til nye medlemmer.

- Næringslovutvalget er blitt et viktig redskap i forenklingsarbeidet og i bekjempelsen av skjemaveldet i vid forstand. Utvalget har alltid arbeidet uavhengig av både departementskontorer og sittende regjeringer, og det er viktig å videreføre denne selvstendigheten, uttaler nærings- og handelsminister Lars Sponheim.

Utvalgets mandat er å fremme forslag til regelverkforenklinger av betydning for etablering og drift av næringsvirksomhet, med spesiell vekt på små og mellomstore bedrifter. Siden oppnevnelsen i 1990 er det fremmet mer enn 30 forslag. Funksjonstiden er forlenget med tre år, og utvalget har nå følgende sammensetning:

Advokat Borger A. Lenth (leder) Sjeføkonom Stein Reegård Viseadministrerende direktør Kristin Clemet Juridisk direktør Torild Brende Administrerende direktør Bente Sollid Advokat Inger Johanne Lund Professor Nils-Henrik M. von der Fehr

Kontaktperson:
Barbro Noss, telefon 22 24 02 32

Lagt inn 4. januar 2000 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen