Historisk arkiv

Reiselivet mer tilgjengelig for funksjonshemmede

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

Nr. 2/2000
Dato: 5. januar 2000

Reiselivet mer tilgjengelig for funksjonshemmede

I forbindelse med Reiselivsmessen 2000 på Sjølyst er det for første gang samlet reisetips og tilgjengelighetsoversikter for funksjonshemmede.

Kontaktgruppen for reiseliv og funksjonshemmede, som ledes av Nærings- og handelsdepartementet har laget en oversikt over nyttige reisemål for funksjonshemmede på Internett. Sammen med Sosial- og helsedepartementet har Nærings- og handelsepartementet gjennom DELTA-senteret, et statlig kompetansesenter, utviklet en egen web-side med reisetips og oversikt over forskjellige typer reisemåls tilgjengelighet for funksjonshemmede. Web-sidene inneholder også allmenn reiselivsinformasjon.

-Dette er i tråd med den satsingen vi beskriver i vår nylig framlagte stortingsmelding om reiselivet. Deler av dette kan sees i sammenheng med det arbeidet med å etablere den nye Norgesportalen som det legges opp til i meldingen, sier statssekretær Harriet Berg i Nærings- og handelsdepartementet. Hun mener det ligger et stort markedspotensiale i å gjøre reisemålene bedre tilgjengelige for funksjonshemmede.

Undersøkelser viser at mange mennesker hadde reist mer, hvis reiselivsnæringen hadde tatt mer hensyn til deres spesielle behov. I Europa regner man med at det er et marked på nærmere 50 millioner mennesker som trenger bedre tilrettelegging når de skal på reise.Dette gjelder både bevegelseshemmede, eldre, synshemmede, familier med småbarn og barnevogn, allergikere og hørselshemmede.

Som oppfølging av Regjeringens nye handlingsplan for funksjonshemmede har Nærings- og handelsdepartementet og Sosial- og helsedepartementet tatt initiativ til et bredere samarbeid mellom funksjonshemmedes organisasjoner og reiselivsnæringene. Sammen med Statens råd for funksjonshemmede er det opprettet en Kontaktgruppe for reiseliv og funksjonshemmede. Kontaktgruppen deltar på Reiselivsmessen 2000 med egen stand (nr. EA02.)


Kontaktperson:
Harriet Berg, telefon 22 24 01 02
Tore Bjerke, telefon 22 24 67 88

Lagt inn 5. januar 2000 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen