Historisk arkiv

TRGs erverv av aksjer i Aker RGI: Godkjent på vilkår

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 09/00
Dato: 04.02.2000

TRGs erverv av aksjer i Aker RGI: Godkjent på vilkår

Nærings- og handelsdepartementet har i dag godkjent at TRG øker sin eierandel fra 63,7% til mer enn 90% i Aker RGI ASA.

- Vår godkjennelse skjer på vilkår av at Kjell Inge Røkkes selskap TRG (Europe) BV videreutvikler virksomheten i Aker RGI- konsernet med basis i de planer og intensjoner som selskapet har lagt fram for departementet, sier nærings- og handelsminister Lars Sponheim. For oss er er det viktig at selskapet vil satse på å videreutvikle sin næringsvirksomhet i Norge, og at Aker RGI fortsatt skal ha hovedkontor her til lands, presiserer han.

Til grunn for sin beslutning har departementet lagt avgjørende vekt bl. a. på følgende forhold:

At TRG i løpet av første halvår 2000 vil etablere et norsk aksjeselskap som skal eie aksjene i Aker RGI.

At TRG ved utdelinger fra Aker RGI vil stemme slik at Aker RGI også etter utdelingen har en egenkapital som er forsvarlig ut fra risikoen ved og omfanget av virksomheten i selskapet.

At Aker RGIs fremtidige virksomhet planlegges organisert i virksomhetsområdene ”Industrielle investeringer”, ”Aker vekst” og ”finansielle porteføljeinvesteringer” og at ”Aker vekst” bl. a. skal investere i norske og utenlandske foretak innen vekstbransjer som informasjonsteknologi og helsesektor.

At det fortsatt er intensjonen å opprettholde Aker RGI som et norsk selskap med hovedkontor i Norge, og at TRG fortsatt skal bidra til å videreutvikle Aker RGI ved å gjennomføre forretningsidéen om oppkjøp, utvikling og salg av selskaper i Norge og i utlandet.

At TRGs intensjon er å prioritere investeringer som bidrar til videreutvikling av virksomhet i Norge på ellers like vilkår.

Dersom det blir besluttet å avvikle hele eller vesentlige deler av virksomheten i Aker RGI-konsernet, kan TRG pålegges å, på bakgrunn av reelle forhandlinger, bidra til å legge forholdene til rette for salg til mulige interessenter som vil drive hele eller deler av virksomheten videre.

Departementets godkjennelse fritar ikke selskapene fra å innhente nødvendige tillatelser etter andre lover og forskrifter. Godkjennelsen gir heller ikke selskapene rett til å foreta disposisjoner som måtte være i strid med hva som følger av annen lovgivning.


Kontaktperson:
Tom Hugo-Sørensen, telefon 22 24 66 70
Øistein Øisjøfoss, telefon 22 24 01 25

Lagt inn 4. februar 2000 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen