Historisk arkiv

2 millioner kroner til biogassanlegg ved Åna kretsfengsel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Pressemelding

Dato 27. oktober 1998

2 millioner kroner til biogassanlegg ved Åna kretsfengsel

Olje- og Energidepartementet har i dag bevilget 2 millioner kroner i støtte til Dalane Elverk til et biogassanlegg ved Åna kretsfengsel. Anlegget skal produsere både elektrisitet og varme basert på biogass fra husdyrgjødsel og annet organisk avfall.

- Denne typen anlegg finnes det mange av i andre land, men Åna kretsfengsel blir det første større anlegget i Norge, sier olje- og energiminister Marit Arnstad. Vi ser derfor på dette som et pilotprosjekt, og vil høste erfaringer av om dette er en teknologi som kan passe også i Norge. Jeg legger positiv vekt på at en rekke lokale energiverk har engasjert seg i dette tiltaket, sier statsråden.

- På grunn av ekstramidler har vi nå fått mulighet til å sette i gang flere større prosjekter, sier olje- og energiministeren. - Prosjektene det gis støtte til omfatter både fjernvarme, varmepumper, biogassanlegg og bruk av biopellets i husholdninger. I Regjeringens forslag for statsbudsjett for 1999 er det lagt inn en økning på 40 % til arbeidet med å begrense energiforbruket og utvikle nye fornybare energikilder, sier statsråd Arnstad.

Hovedtyngden av midlene tildeles fjernvarmeprosjekter. Vannbasert oppvarming er en forutsetning for å kunne utnytte bioenergi, varmepumper og spillvarme fra industrien.


Kontaktperson: Informasjonssjef Sissel Edvardsen, tlf. 22 24 61 09

Lagt inn 27. oktober 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen