Historisk arkiv

Investeringsutvalget - Analyse av prosjekter på sokkelen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Pressemelding

Investeringsutvalget - Analyse av prosjekter på sokkelen

I de senere årene har investeringene på norsk kontinentalsokkel økt kraftig, og er i dag på et historisk høyt nivå. Investeringene viser en betydelig økning i forhold til tidligere anslag. En viktig årsak til dette er at investeringene i flere av de seneste utbyggingsprosjektene har vist seg å være langt høyere enn det som ble lagt til grunn i plan for utbygging og drift (PUD). Bakgrunnen for dette synes å være både at prosjektenes omfang er blitt større enn opprinnelig antatt på grunn av tilleggsinvesteringer, og at flere prosjekter har opplevd kostnadsoverskridelser.

Med bakgrunn i denne situasjonen vil Olje- og energidepartementet sette ned et utvalg - Investeringsutvalget. Utvalget skal fremme en rapport til Olje- og energidepartementet innen 30. januar 1999.

- I lys av utviklingen i investeringene i utbyggingsprosjekter på kontinentalsokkelen skal utvalget se på utbyggingsprosjekter som er godkjent siden 1994 og finne hovedårsaker til endringer i investeringene sammenlignet med de anslag som ble lagt til grunn i plan for utbygging og drift (PUD), sier olje- og energiminister Marit Arnstad.

Utvalget skal vurdere tiltak som kan bidra til å øke forutsigbarheten med hensyn til rammene for gjennomføring av utbyggingsprosjekter. Videre skal utvalget vurdere intensjoner og foreløpige resultater av NORSOK-samarbeidet.

Investeringsutvalgets sammensetning:

  1. Knut Kaasen, professor Universitetet i Oslo (leder)
  2. Atle Tranøy, hovedtillitsmann Aker Maritime
  3. Iulie Aslaksen, forsker Statistisk sentralbyrå
  4. Stig Bergseth, konserndirektør Statoil
  5. Erik Grønner, direktør Kværner Rosenberg
  6. Arild Hervik, professor Høgskolen i Molde
  7. Bjarne Moe, ekspedisjonssjef Olje- og energidepartementet

Sekretariatet vil bestå av representanter fra Olje- og energidepartementet og Oljedirektoratet.

Lagt inn 31. august 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen