Historisk arkiv

Kostnadsutviklingen på Åsgard

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Pressemelding

Dato: 6. november 1998

Kostnadsutviklingen på Åsgard

Regjeringen orienterer gjennom St prp nr 8 Stortinget om kostnadsutviklingen for Åsgardfeltet og Europipe 2.

- Kostnadsutviklingen for enkelte utbyggingsprosjekter på sokkelen er urovekkende, og departementet ønsker å finne årsakene til investeringsoverskridelsene. Investeringsutvalget, som ble nedsatt i august, skal se på utviklingen i utbyggingsprosjekter godkjent siden 1994, og finne hovedårsakene til investeringsendringene sammenlignet med anslagene som ble lagt til grunn i plan for utbygging og drift (PUD). Utvalget skal legge frem rapporten innen 30. januar neste år, sier olje- og energiminister Marit Arnstad.

Utbyggingen av Åsgardfeltet med transport- og behandlingsanlegg for gassen og eksportrøret Europipe 2 ble omhandlet i henholdsvis St prp nr 50 (1995-96) og St prp nr 15 (1996-97).

Investeringsanslaget for utbyggingen av Åsgardfeltet har økt med 3,6 mrd kroner siden Stortinget ble informert om utviklingen i prosjektet i november 1996. Rørledningen Åsgard Transport fra Åsgard til Kårstø, har hatt en kostnadsøkning på 0,9 mrd kroner siden prosjektet ble lagt frem i april 1996. Investeringsanslaget for behandlingsanleggene på Kårstø har økt med 0,1 mrd kroner siden Stortinget ble informert i mai 1998, mens Europipe 2 fra Kårstø til Dornum i Tyskland viser en investeringsøkning på 0,2 mrd kroner siden november 1996.


Kontakperson: Informasjonssjef Sissel Edvardsen, tlf. 22 24 61 09

Lagt inn 6. november 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen