Historisk arkiv

Kraftledningsstøtten økes

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Pressemelding

Dato: 5. oktober 1998

Kraftledningsstøtten økes

Tilskuddet til investeringer i ledningsnettet for framføring av kraft er redusert gjennom 1990-årene. - Å øke bevilgningene til slik ledningsstøtte er viktig og nødvendig for mange distrikter, sier olje- og energiminister Marit Arnstad. - Regjeringen foreslår derfor at denne støtten økes med 75 % i 1999.

Ledningsstøtten gis i dag hovedsakelig som et investeringstilskudd til energiverkene. Det er i første rekke mindre e-verk i distriktene som mottar støtte. Støtten er rettet mot bygging av nye anlegg og ombygging av anlegg for alminnelig energiforsyning.

Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til ledningsstøtte fra 20 til 35 millioner kroner. Ordningen skal bidra til å redusere strømtariffene for fastboende i områder med høye overføringskostnader som følge av vanskelige naturgitte forhold. I tillegg skal ordningen stimulere til investeringer som bidrar til en akseptabel leveringskvalitet av strøm.

I tillegg benyttes en mindre andel av bevilgningen til å gi tilskudd til husholdninger som ikke er tilknyttet ledningsnettet. Det gis også tilskudd til energiverk for planleggings- og utredningstiltak, der hensikten er å etablere rasjonelle løsninger for alminnelig forsyning.


Kontaktperson: Informasjonssjef Sissel Edvardsen, tlf. 22 24 61 09

Lagt inn 5. oktober 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen