Historisk arkiv

Oppfølging av Ospar-konvensjonen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Pressemelding

Dato: 6. november 1998

Oppfølging av Ospar-konvensjonen

Regjeringen har lagt fram for Stortinget beslutningen om disponering av utrangerte offshore-installasjoner, som ble vedtatt på OSPAR-kommisjonens ministermøte 23. juli 1998.

Beslutningen trer i kraft 9. februar 1999, og etablerer et generelt forbud mot disponering til sjøs av slike installasjoner. Det kan imidlertid gis unntak for enkelte installasjoner eller deler av installasjoner dersom det kan påvises ekstraordinære og uventede omstendigheter som gjør det påkrevet å disponere over installasjonen til sjøs. Beslutningen åpner for å etterlate foten av faste stålinstallasjoner med en understellsvekt på mer enn 10.000 tonn og som er utplassert før 9. februar 1999. Det åpnes videre for sjødisponering av både eksisterende og fremtidige betonginstallsjoner.

- Fra norsk side har det vært en klar målsetning at avslutning av virksomheten på de enkelte felt skal skje på en måte som best mulig ivaretar hensynet til miljøet og andre brukere av havet. Fra norsk side har vi en restriktiv holdning til disponering til sjøs av utrangerte offshore-installasjoner. Det har imidlertid vært viktig å sikre at også de disponeringsløsningene som velges kan gjennomføres forsvarlig, både sikkerhetsmessig og ressursmessig, sier olje- og energiminister Marit Arnstad.


Kontaktperson: Informasjonssjef Sissel Edvardsen, tlf. 22 24 61 09

Lagt inn 6. november 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen