Historisk arkiv

Utbygging og drift av Huldrafeltet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Pressemelding

Dato: 6. november 1998

Utbygging og drift av Huldrafeltet

Regjeringen har anbefalt utbygging av Huldrafeltet. Huldra er et lite gass- og kondensatfelt i den nordlige delen av Nordsjøen. Rettighetshaverne i Huldra er Statoil (operatør), TOTAL, Conoco, Petro-Canada og Svenska Petroleum Exploration. Feltet inneholder i utvinnbare reserver 19,4 mrd m3 tørrgass, 7,4 mill m3 kondensat og mindre mengder våtgass.

Produksjonen fra Huldra vil etter planen starte opp i 2001 og nå et platånivå på omlag 3,3 mrd m3 gass pr. år i ca. fem år. Den totale produksjonsperioden vil være rundt åtte år. I tillegg har Huldraområdet flere prospekter med høy funnsannsynlighet.

Totale investeringer for prosjektet er beregnet til 5,5 mrd kroner. Nåverdien av prosjektet er beregnet til 1,4 mrd kroner ved avkastningskrav på 7 prosent reelt før skatt.

Anbefalt utbyggingsløsning består i å bygge en ubemannet brønnhodeplattform hvor gass og kondensat skilles ut og transporteres i separate rørledninger til mottaksanlegg på henholdsvis Heimdal og Veslefrikk.

- Gassen fra Huldrafeltet vil være nødvendig for å sikre at Norges inngåtte gassalgsforpliktelser blir oppfylt. Ved å føre denne gassen til Heimdal utnyttes eksisterende infrastruktur, og dette bidrar til lavere totalinvesteringer innen olje- og gassvirksomheten. Ressursene rundt Heimdal representerer et betydelig verdipotensiale som best kan utnyttes ved fortsatt drift av denne plattformen. Ved at Heimdal sikres fortsatt drift, har man oppnådd en samfunnsøkonomisk tilleggsgevinst, sier olje- og energiminister Marit Arnstad.


Kontaktperson: Informasjonssjef Sissel Edvardsen, tlf. 22 24 61 09

Lagt inn av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen