Historisk arkiv

16. konsesjonsrunde på norsk kontinentalsokkel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Pressemelding

Nr.: 49/99
Dato: 08.09.99

16. konsesjonsrunde på norsk kontinentalsokkel

Innbydelse til å søke om utvinningstillatelser

-16. konsesjonsrunde bør bidra til god ressursforvaltning, forutsigbarhet og gi næringen forretningsmuligheter. Runden vil kunne jevne ut aktivitetsnivået og bidra til å sikre sysselsetting i næringen, sier olje- og energiminister Marit Arnstad.

De siste ti årene har det vært tildelt nye utvinningstillatelser om lag hvert annet år i Norskehavet. Siste tildeling ble foretatt i forbindelse med 15. konsesjonsrunde ved årsskiftet 1995-96.

16. konsesjonsrunde er et viktig ledd i den langsiktige ressursforvaltningen på kontinentalsokkelen. Gjennomføring av denne runden vil bidra til økt forutsigbarhet og gi næringen forretningsmuligheter. Dette vil også bidra til økt aktivitet i letemiljøene og vil på noe lengre sikt kunne gi nye feltutbygginger. Dette vil jevne ut aktivitetsnivået og bidra til å sikre sysselsettingen i næringen.

Ved utlysning av blokker i Norskehavet har regjeringen søkt å finne en balanse mellom dypvannsområder og Halten- og Dønnterrassen. Det har vært særlig viktig å vurdere utviklingen av påviste ressurser i konsesjonsbelagt areal i forhold til nye leteområder. I områdene i Vøring- og Mørebassenget gir utforskningsaktivitetene store utfordringer for selskapene. Disse utfordringene er særlig knyttet til store havdyp og ukjent geologi. Det utlyste arealet i 16. konsesjonsrunde utgjør 48 blokker eller deler av blokker.

For å sikre god balanse mellom fiskeri- og miljøhensynene og petroleumsvirksomheten har myndighetene fastsatt begrensninger i letevirksomheten. Disse fremgår av utlysningsteksten.

Søknadsfristen er fastsatt til 31. januar 2000. Tildeling av utvinningstillatelser i 16. konsesjonsrunde er planlagt i mars 2000.

Kart over de utlyste blokkene finnes på departementets hjemmeside: http://www.oed.dep.no


Kontaktperson:
Sissel Edvardsen, 22 24 61 09

Lagt inn 9. september 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen