Historisk arkiv

Aker Maritimes ønske om å bli vurdert som mulig rettighetshaver og operatør på norsk sokkel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Pressemelding

Nr.: 70/99
Dato: 27.10.99

Aker Maritimes ønske om å bli vurdert som mulig rettighetshaver og operatør på norsk sokkel

Olje- og energidepartementet og Kommunal- og regionaldepartementet har foretatt en foreløpig vurdering av Aker Maritimes ønske om å bli vurdert som mulig rettighetshaver og operatør for marginale felt og haleproduksjon på norsk sokkel. Departementene har vurdert teknisk og geologisk kompetanse, sikkerhetsmessige og miljømessige forhold og finansiell kapasitet.

- Basert på den generelle kunnskapen om Aker Maritime-konsernet er det departementenes vurdering at selskapet har en bredt sammensatt kompetanse som danner et godt utgangspunkt for å kvalifisere som rettighetshaver og operatør på norsk kontinentalsokkel, sier olje- og energiminister Marit Arnstad.

Aker Maritime har begrenset driftserfaring, men det forutsettes at selskapet bygger opp slik kompetanse.

Når det gjelder kompetanse og erfaring vedrørende ivaretakelse av det ytre miljø, har Olje- og energidepartementet identifisert et behov for en betydelig styrking av dette området for fullt ut å kunne kvalifisere som operatør.

Samlet sett er det Olje- og energidepartementets foreløpige vurdering at hensynet til finansiell kapasitet vil kunne ivaretas gjennom å etablere ordninger knyttet til rapportering av finansielle nøkkeltall, soliditet, garantier og forsikringer. Ut fra dette kriteriet vil det da ikke være prinsipielle innvendinger mot Aker Maritime som operatør på norsk sokkel.

Det understrekes at de ovenstående vurderingene er knyttet til marginale felt og haleproduksjon.

En endelig vurdering av alle de ovennevnte forhold vil måtte knytte seg til en søknad om et kjøp av en eierandel og et operatørskap.


Kontaktperson:
Sissel Edvardsen, 22 24 61 09

Lagt inn 27. oktober 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen